Замовити проект

Головна / Блог / Токсичні модератори або як запороти навіть дуже хороший івент

Токсичні модератори або як запороти навіть дуже хороший івент

Tips&Tricks | 26 Липня 2019

Як оркестр без диригента, так і діловий захід без модератора, ризикує перетворитися на хаос. Замість злагодженої «гри» спікерів можна отримати какофонію або однобоке висвітлення теми. Щоб цього не допустити, пропонуємо декілька типів модераторів, яких краще уникати.

1. «Говоріть-говоріть, мені ваш голос приємний» або Містер Інертність.
Головне завдання модератора – контролювати хід події. Задавати йому темп і вектор бесіди, дотримуючись таймінгу. Горе для організатора, коли модератор про це забуває і спікери починають борознити простори космосу. Причому, кожен у своєму напрямку. Тому підбирайте таких модераторів, які чітко розуміють свої функції і не бояться зупиняти навіть дуже статусних спікерів.

2. Сольний виконавець.
Намагається перетягнути увагу на себе, часто, забуваючи про виступ спікера і його точку зору. Каже багато. Занадто багато. Нескінченно.

3. Дайвер.
Низько плаває. Мислить в масштабах однієї конкретної доповіді, без загального розуміння теми. Замість чітких висновків і розстановки акцентів за змістом, відбувається загальними коментарями, чим тільки розсіює фокус уваги гостей.

4. 12-й гравець футбольної команди.
Ключовий принцип підбору модератора – незаангажованість. Він повинен бути «в темі», але бути нейтральним. Маючи свою думку, він повинен бути в змозі тримати її при собі, або як мінімум, не нав’язувати учасникам. Модеруючи дискусію з двома протилежними точками зору, модератор не повинен (і не може!) стати на ту чи іншу сторону. Пам’ятайте, вам потрібен арбітр, а не «12-й гравець» в одну з команд.

Мораль: плануючи захід, уникайте компромісів, а головне – дилетантів. Звертайтеся до профі

Subscribe to the newsletter